José Mourinho forteller Manchester United-spillere: føler deg godt og kjempe hardt

To av disse kampene har vært i Premier League, og ettersom United er seks poeng bak Manchester City, er behovet for underbrannen Mourinho til å slå Leicester City i tidlig kick-off på Old Trafford på lørdag klart, men han var i hovedsak i avslappet humør. Det var en vits om at han var “den verste lederen i fotballhistorien”, og en humoristisk ekspansjon på Einstein-teorien: “Einsteins trenger penger til å leve, de kan ikke trene, de kan ikke sitte på benken, de kan ikke vinne kamper. De kan snakke, de kan skrive, de kan kritisere andre menneskers arbeid, men jeg er en god mann. Jeg er en god mann av god vilje. Jeg gjør mye veldedighet, jeg hjelper så mange mennesker, så hvorfor ikke også mate Einsteins?Det er greit. “Manchester Uniteds Wayne Rooney: Jeg kan håndtere” søppelkritikk “. Les mer

Onsdagens 3-1-vinn i Northampton Town i EFL Cup tilbød litt lettelse og Mourinho var glad for å diskutere den offentlige kritikken av spillerne sine. En klar melding ble sendt til Jesse Lingard, Luke Shaw, Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan og Daley Blind, som alle har blitt kritisert i løpet av Uniteds dårlige runde.

Han ble enige om at fotballspillere kan være altfor følsomme overfor negative ord i offentligheten og de burde kunne takle kritikk – “det er deres jobb” – selv om han anerkjente at hver enkelt person kan adoptere en varierende tilnærming. “Alle er en annen person. Alle analyserer ting på en annen måte, sier lederen. “Noen leser hvert ord [det er sagt om dem], noen leser ikke [i det hele tatt].Det kommer an på. Noen er påvirket av det. Noen er ikke. Mange ganger – når jeg sier deg, media og Einsteins – glemmer du det er familie og barn og foreldre og koner og kjærester [rundt disse spillerne]. Folk glemmer det, og folk reagerer på forskjellige måter. Måten de reagerer på kan også påvirke måten spilleren reagerer på.

“Jeg kan ikke være i hodet deres for å prøve å analysere hva de føler og hvordan de føler det. Jeg føler bare at [kritikk] er en del av jobben, og du må se på denne måten.Det er en del av jobben, og det er en del av kulturen i dette landet. “Mourinho mener at nivået av negativitet hans og andre lag tiltrekker seg, skyldes delvis den nasjonale sideens dårlige rekord på hovedrollen turneringer. “Jeg vet dette, til tross for ikke å være engelsk, jeg har vært her mange år, jeg vet en av årsakene til den engelske katastrofen gjennom årene i euro og i verdenscupene,” sa han. “Men jeg tror fortsatt det er en del av jobben. Du må takle det, du må innse at du er veldig heldig å være i vår posisjon. ”

Det eneste punktet da Mourinhos bløde måte forsvant kom da han ble tvunget til å svare på spørsmål om krav i en ny bok at portugisiske en gang sa han ville “bryte [Arsène] Wenger ansikt”.På spørsmålet om dette var sant, ble Mourinho tersk og spent. “Jeg er glad. Han [forfatteren] gjorde pengene sine, det er greit for meg, “sa han, og det betyr selvsagt det presise motsatte. Presset om sitatet, sa Mourinho: “Vel, jeg møtte Arsène Wenger for et par uker siden, og som siviliserte folk vi rystet hender, vi satt på samme bord, vi spiste middag sammen med andre mennesker, vi byttet ideer. Vi snakket fordi vi er siviliserte mennesker, og jeg tror ikke at boka vil være i Shakespeares galleri og så videre, og jeg foretrekker bare å ikke kommentere. Det er mitt siste ord om det, og igjen gjentar jeg: han lager penger.Det er greit for meg. “Den portugisiske er gjenstand for en ny biografi, José Mourinho – Up Close and Personal, som blir serialisert i Daily Mail og tidligere i dag hadde Wenger vært sin Unibet bonus vanlige urbane selv når du blir spurt om påståtte kommentarer. “Se, jeg har ikke lest boken og jeg vil absolutt ikke lese den,” sa han. “Jeg kan ikke kommentere det. Jeg snakker om fotball, og det er alt jeg gjør. Jeg er ikke i en destruktiv modus, noensinne.Jeg er mer konstruktiv og jeg kan ikke kommentere det fordi jeg er fokusert på morgendagens spill og hvordan vi vil spille fotball. “Manchester United v Leicester City: match forhåndsvisning Les mer

Etter det ubehagelige øyeblikket diskuterer Boken Mourinho var igjen rolig og, som Wenger, lyst til å fokusere på fotball og utfordringen foran ham og hans spillere.

Til tross for den skuffende ligaformen og nederlaget i Feyenoord i Europa League var følelsen av en mann som er helt sikker på at han vil slå United rundt.Mourinho var mest imponerende når han, i sin fulde ledelse av rommet, minnet seg selv og alle i klubben om hvor heldige de er. “Du må være veldig heldig å være Manchester United-leder, Man United-spiller, Man United physio, Man United-lege, Man United kit-mann,” sa 53-åringen. “Du må være veldig heldig, så føle deg bra og slåss hardt.” Positiviteten her reflekterte i Mourinhos syn på utfordringen før ham: det å vinne United en 21ste mesterskap. “Jeg har alltid sagt siden dag ett at mine tittelambisjoner også var en motivasjonsfaktor, en måte å leve på,” sa han. “Jeg forstår ikke hvordan jeg skal være i denne klubben og gi en annen melding.”