Sjakk spill. Hvordan “Rostov” slo “Zenith”

Yegor Gavrikov snakker om hvordan Rostov har gjort et nytt skritt mot mesterskapet.

Før kampen startet, vurderte alle sjansene til lagene som likeverdige. På den ene siden, “Zenit” med det beste angrepet i ligaen, med lengste benk og med en 5-vinnende strikk. På den annen side er “Rostov” også på farten, han har det mest organiserte forsvaret, mindre enn alle målene som er innrømmet, de spiller hjemme (og dette er et stort pluss, og CSKA vil ikke la deg ligge). St Petersburg-folkene spiller også det andre spillet på rad på veien, og brukte så mye som 120 minutter på en syntetisk torv i Perm.

Det var klart for alle at Kurban Berdiyevs anklager skulle begynne å spille nummer to, fordi de var så komfortable og ville stole på kontrareangrep. Generelt er det verdt å merke seg at med de kjøligere lagene “Rostov” er lettere å spille, da de tillater dem å spille sitt spill. Når du spiller det første nummeret, er sørgerne tapt, husker de fortsatt kampen med Anji.

Utgangspunktet for vertene var forventet. 5 forsvarere, hurtige vinger rundt kantene, et kraftig midtpunkt i feltet og to angripere på spissen. “Zenith” gjenvunnet Mauricio og begynte å spille på Danny. Dette kan forbedre situasjonen i midtlinjen, da Danny, for å starte angrepet, alltid gikk ned, og dermed kuttet Witsel og Mauricio fra ballen. Den brasilianske spillte også et rent 10 tall, men Petrograd hjalp ikke. Det ble også lagt vekt på Javi Garcia. Det var han som måtte rydde opp bak forsvarerne og dekke motstandene fra Rostovittene, men rivalerne var klare til dette, selv om spanjeren fullførte installasjonen så mye han kunne og var best på banen for gjestene.

Spillet “Rostov” i forsvaret var å lukke Dziuba i midten, noe som resulterte i at han ble tvunget til å trekke seg tilbake til flanken, hvor han er mindre farlig. Og hvis vi ser, lyktes de sørlige. Mens de møttes høyt, ventet vertene for motstanderens feil og prøvde å bryte ut i en kontrast. Berdyev kul demontert “Zenith” og klarte å legge press på svakheter. Disse svake punktene var ekstreme forsvarere som var konstant forbundet med angrepet, som følge av hvilke frizoner dukket opp. Det andre og tredje målet ble scoret på den måten.