Fotballbrev “F”

Sidney Leroux – innfødt av den halv million kanadiske byen Surrey, men i en alder av 18 år byttet hun ut sitt opprinnelige hjemland for det “stjernestripete” flagget til USA. Ifølge den 25 år gamle fotballspilleren ga amerikansk statsborgerskap henne de beste mulighetene for selvrealisering i fotball. I 2012 vant Leroux “gullet” i de olympiske leker i London, og sommeren 2015 vant det amerikanske laget verdensmesterskapet for tredje gang i historien – for den en gang mest lovende amerikanske fotballspilleren var dette den første suksessen ved verdensmesterskapet.

I tillegg til suksessen på det grønne gresset, bruker Leroux ofte det lyse utseendet sitt og tar del i langt fra de mest beskjedne fotoshootene ESPN og Sports Illustrated. I tillegg til annonseringsavgift, gjør Sydney en god direkte fotballkamp: rundt 95 000 dollar. Lerouxs årslønn er direkte avhengig av personlig og kollektiv suksess.

Sommeren 2014 skjedde en hendelse med den amerikanske fotballspilleren. Leroux var seriøst forlovet med trafikkinspektoratet, som ønsket å ta Sydneys bil til den fine parkeringsplassen. Den 25 år gamle jenta tok drastiske tiltak – hun la seg under hjulene på en tilhengerbil og reiste seg ikke opp fra asfalten før politiet fullførte protokollen.

Abby Wambach
Klubb: fullførte en karriere
Alder 35 år
Posisjon: Fremover
Årslønn: 300 tusen dollar

Abby Wambach er den absolutte rekordholderen for antall scorede mål internasjonalt. Amerikaneren har 184 mål på 254 kamper, noe som gjør henne til den mest produktive fotballspilleren, både blant kvinner og blant menn. I desember 2015 bestemte Wambach seg for å drive profesjonell idrett etter å ha vunnet det første verdensmesterskapet i det fjerde forsøket sommeren det året (før det var det to bronser og et verdensmesterskap i sølv). Dette er bare en liten del av den imponerende listen over personlige og teamprestasjoner fra en erfaren amerikaner, som du trenger å legge til “Golden Ball” -2012. Ikke overraskende er Abby fortsatt etter fotballslaget en av de høyest betalte fotballspillerne. På tidspunktet for hans nåværende karriere var Wambachs årslønn 300 tusen dollar.