Det vil rett og slett være underordnet

Alex morgan
Klubb: Portland Thorns
Alder 26 år gammel
Posisjon: Fremover
Årslønn: 450 tusen dollar

Morgan har gjentatte ganger blitt anerkjent som den vakreste fotballspilleren i alle slags offisielle og uoffisielle rangeringer. Så i spørsmålet vårt for å finne ut hvor mye de beste magikerne på ballen tjener, er Alex i spissen for toppen. I den kvinnelige motparten til MLS er det faktisk et tak for lønn, som utgjør 200 000 dollar. Andre halvdel av den endelige årslønnen “faller” til den amerikanske kontoen i form av tilleggsbonuser og belønninger. Alt er lovlig, rent og gjennomsiktig. Men hvis du drypper litt dypere, overstiger inntekten til Morgan betydelig det spesifiserte beløpet. Faktum er at rundt ytterligere 2,6 millioner dollar mottar en av lederne for det amerikanske landslaget for å delta i reklamekampanjer for kjente merker som Nike, Panasonic eller Coca Cola.

Kvinnefotball i sin interne komponent vil aldri stå på nivå med menn. Det vil rett og slett være underordnet (underholdning). En annen ting er at med hjelp av TV og reklame, skal damer som Alex Morgan spille trumfkortet sitt. Et enkelt eksempel. I 2015 var det ingen store fotballturneringer bortsett fra Cop America. Men vi kunne se verdensmesterskapet for kvinner, der finalen (USA – Japan) ble sett av nesten 27 millioner seere. I følge beregningene fra de ansatte på Fox-kanalen var det den høyest rangerte fotballkampen i hele historien til sendingen av fotball over havet. Tenk deg at det siste møtet i verdensmesterskapet i 2014 mellom Tyskland og Argentina ble sett av langt færre mennesker enn “slaktet” av kvinnelagene i USA og Japan. Konklusjon: seeren ønsker å se på den vakre Alex Morgan og lignende, enn å beundre de høye hastighetene til Messi og hans brorskap.

Til sammenligning presenterer vi de fem mest høyt betalte fotballspillerne i verden i 2015 ifølge Forbes-magasinet (listen viser den årlige inntekten inkludert reklamekontrakter).
1. Cristiano Ronaldo – 79 millioner dollar
2. Lionel Messi – 70,5 millioner dollar
3. Zlatan Ibrahimovic – 41,8 millioner dollar
4. Gareth Bale – $ 31,9 millioner
5. Neymar – 31,7 millioner dollar