Amerikaneren ble berømt utenfor fotballbanen

Amerikaneren ble berømt utenfor fotballbanen, etter å ha forpliktet seg for tre år siden, “Cuming Out”. Da kunngjorde Wambach et bryllup med Sarah Huffman (bildet til høyre), som også er fotballspiller. Ikke-tradisjonell seksuell orientering hjalp muligens også Abby til å oppnå alvorlig suksess, som ofte antas, i mennenes spill. Wambach gjennom hele sin karriere skilte seg ut for sine slåssegenskaper og ubestemte karakter. Det var disse egenskapene amerikaneren demonstrerte på verdensmesterskapet i 2007, der den “stjernestripete” fotballspilleren brakk hodet. Som et resultat hadde Wambach 11 masker, men selv etter en så alvorlig skade klarte hun å score seks mål i påfølgende kamper av turneringen.

Martha
Klubb: Rusengard (Sverige)
Alder 30 år
Posisjon: Fremover
Årslønn: 400 tusen dollar

Den brasilianske kvinnen er det beste beviset på at kvinner også vet å spille fotball kult. Martha heter Pele i et skjørt, men gitt de fem titlene til verdens beste fotballspiller, er en sammenligning med Lionel Messi mer åpenbar. Det er sant, Marta samlet Golden Collection-samlingen sin fire år tidligere enn det argentinske prima Barcelona.

I motsetning til Abby oppnådde Wambach Marta anerkjennelse på klubbenivå og ble vinneren av Women’s Champions League, Libertadores Cup og Brazil Cup. Hun har flere mestertitler i de svenske og amerikanske ligaene. Det er ikke overraskende at Marta i Sverige mottar et rekordbeløp for det rettferdige kjønn i denne sporten for 400 000 dollar årlig.

Og her er en annen likhet med Messi: Brasilianeren for sin nesten 15-årige karriere vant ikke noe vesentlig i en Celesao-skjorte. Rundt sølvmedaljer: to fra de olympiske leker i Athen og Beijing, og samme antall med verdensmesterskapet. I andre saker skal ikke Martha sørge over denne poengsummen, fordi hun har 92 mål på 95 kamper på det brasilianske landslaget.