Akkurat nå fortsetter laget sin historie

Mannen som forandret skjebnen brakte Champions League til Leicester, et av de mest beskjedne lagene i sin trenerhistorie. Nå lever hele byen i fotball: i Leicester har det allerede dukket opp Ranieri-pølsa med dill, hvitløk og chili, samt “Champions League-smaken”. Hovedsaken er at Vardi vodka ikke vises, ellers kan den kjøpes opp for raskt fra hyllene.

Akkurat nå fortsetter laget sin historie, fordi de inntar førsteplassen i Champions League-gruppen og kjemper om overgangen til neste etappe. Dette er en ny opplevelse for mange aldersspillere som aldri har spilt i europeiske konkurranser. Nå er de selvfølgelig midt i kjernefysiske ubåtbordet på grunn av tapet av Kante og belastningen på to fronter. Men europeisk historie er bare begynnelsen for dem, noe som betyr at de også vil stige høyere i Premier League – de er sultne på seirer.

Hvorfor er han den beste kandidaten?

1. Med en liste på 64 millioner pund gjorde Ranieri det umulige – han flyttet de uforgjengelige fem klubbene: Arsenal, Manchester City, Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur. Dermed beviste italieneren for alle at lyst og iver, multiplisert med talent, kan alle i denne verden. Hans beskjedenhet og spesielle spillerstyringsstil førte til en så viktig seier i moderne fotballs historie.

2. Han presenterte mottoet som er elsket av alle glorichanters: “Fra barndommen til Leicester.”

Slagordet muliggjorde ved seieren til David over Goliatene. En seier som ikke har noen presedens i det 21. århundre. En tittel som har gjort mer for fotball enn penger. Små klubber har funnet håp i kampen mot økonomiske monstre.

3. Klubben hans, som sto på nedrykket, ble mester. Dette var allerede nok.

Etter avgangen fra trener Pearson og utnevnelsen av en “taper”, samt avgangen til en av nøkkelspillerne – Cambiasso – debiterte mange i absentia laget. De flyr ikke ut – de vant. De hadde ingenting å tape, og de viste sine beste egenskaper. Outsideren som ble mester.