Michael O’Neills gambler betaler seg med Nord-Irland seier mot Ukraina

Nord-Irland har satt om å gjøre dette til et høyborg i byens beste tradisjoner, og deres fans har vært en vanlig, fargerik og munter tilstedeværelse rundt sentrum og stadion i mer enn en uke nå, i stadig økende antall. McGinns sene mål bekrefter Nord-Irlands berømte seier over Ukraina Les mer

Dette var deres hjemmekamp, ​​og de behandlet det som sådan. Etter å ha blitt pilloried for sin side tilnærming mot Polen (selv om det resulterte i nederlag med bare ett mål), var O’Neills svar avgjørende og positivt. Sjefen gjorde fem endringer fra spillet på Côte d’Azur, og omformingen var umiddelbart tydelig.

I første omgang fikk Stuart Dallas sin side et hjørne, og decibelnivået steg umiddelbart.Så mye som belgierne fylte Parc Olympique Lyonnais med farge i mandag kvelds åpningsarmatur her, stakkede deres nordirske kolleger også luften med støy, og reagerte på deres sides fremre fot-tilnærming. Da Gareth McAuleys perfekte, lungende header fra Oliver Norwoods frispark ga dem ledelsen i åpningsfasen av andre halvdel, føltes det som et tak som har vært på plass i mindre enn et år på denne imponerende nye arenaen, kan fly ren hvis hailstorm ikke gjorde det først.

O’Neill hadde vært modig i hans plukker, forlot Kyle Lafferty til tross for at Norwich-angriperens syv mål var kvalifisert.Da kaptein Steven Davis hadde sagt dagen før kampen om lagets “behov for å vise mer en trussel”, kunne det nok ikke vært Roy Keane som mumlet om praksis-anleggsstandarder, men det var sikkert den følelsen av sidens beste spiller forsøker å bringe sine egne upåklagelige standarder til bordet. Facebook Twitter Pinterest Nord-Irland feire etter Niall McGinns sene mål. Foto: Presseye / Inpho / Rex / Shutterstock

Davis ledet fra fronten her, laget taklene som måtte gjøres på en side som virket utrettelig gjennom hele kroppen, og bringer ballen inn i opposisjonen halvt for å epitomisere det fornyet kraft og følelse av selvtillit som strømmet gjennom de nordlige irske rangeringene.Fra den fuktige slyngen på søndagens show mot polene, helt tilbake til å bli opptatt av Cristiano Ronaldo’s hattrick i det siste spillet på den gamle Windsor Park i september 2013 – et spill hvor Nord-Irland hadde ført til Portugal, etter å ha spilt godt – det føltes som om de hadde fått nok av å se på festen da den store anledningen kom.

Mens det ble skutt, jobbet det for O’Neill, Ukraina har søkt hardt for stabilitet, selv utenfor landets politiske situasjon.De ser ut som å fortsette å forsvare sine adopterte fort for en stund enda.