Danny Willett avslutter lang ventetid med seier i DP World Tour Championship

Hvis seier på Masters 2016 alltid vil være den største av Danny Willetts karriere, kan seieren hans i Dubai på søndag kanskje fremdeles være den viktigste.

Suksess for Willett på DP World Tour Mesterskap ankom ikke uten innslag av drama. Han gikk videre til den 72. tee med en to-skudd ledelse. T-skuddet hans klamret seg fast for kjært liv på kanten av en vannfare; spilleren selv trodde ballen var våt. Det oppsummerte heller Willetts siste 31 måneder at han ble nektet en nervøs spasertur mot trofeet.

Med en bredere kontekst i bakhodet, var det sannsynlig at Willett ikke ville bekymre seg. Hans prøvelser og trengsler siden han hevdet den grønne jakken har vært knyttet til en ryggskade like mye som form.På et tidspunkt gled han til 462. plass i verdensrankingen.

Da han snakket om å være på et “veldig mørkt sted”, var det ingen overdrivelse. Han lurte til tider på om karrieren hadde lang levetid. Eksternt var det sniping; Willett ble skildret fremstilt som et stort rart med en hit, en analyseanalyse som urettmessig ignorerte hans fremgang før hendelser på Augusta National. Han måtte til og med tåle den uønskede skriftlige gjengivelsen fra broren da han forberedte seg på en Ryder Cup-debut. Denne responsen, etter så mye uro, var suveren. Franskco Molinari: ‘Som barn ville jeg bli sint på banen og bryte en klubb. Les mer

«Det har vært tøft,» sa Willett. “Jeg er bare veldig stolt av meg selv og alle som har vært rundt meg.Du vet aldri helt når en seier er rundt hjørnet og med alle tingene som har skjedd, var jeg aldri helt sikker på om det skulle skje igjen.

“Vi har kjempet lenge og hardt gjennom dette sesong for å komme ut på slutten, uansett hva som skjedde i dag, et bedre menneske og en bedre idrettsutøver. Det er et spesielt sted. Det har vært et helvete med mye arbeid, og det er bare hyggelig å være tilbake. ”

En indikasjon på at dette kan være at Willetts dag ankom tidlig. Etter å ha startet den fjerde runden i en andel av ledelsen med Patrick Reed, konverterte han en ørneputt fra 40ft på den andre. Reed slet; den regjerende Masters-mesteren spilte sine første ni på to over par.

Han svarte som man kunne forvente, med fire birdies på seks hull innover. Den 17. på Earth Course, som så ofte beviser tilfelle, var definitiv.Da Reed avslappende savnet det grønne til venstre, hvorfra han bare kunne tilkalle en bogey fire, produserte Willett et praktfullt strykejern innen 5 ft.

Hans to ga ham pusterom, nå av to over Matt Wallace, noe som til og med det vaklende siste tee-skuddet ikke kunne utlignet.

Willetts totalt under 18 sikret en totaktsseier. Reed stengte med en birdie for å dele andre med Wallace, engelskmannen som har hatt glede av en suveren European Tour-sesong. Adrián Otaegui, Dean Burmester og Jon Rahm delte fjerde på minus 14.

På en dag med flere premier ble Francesco Molinari overraskende bekreftet som vinneren av European Tours fortjeneste rekkefølge lenge før turneringen nådde sin avslutning .Tommy Fleetwood måtte vinne for å stoppe Molinari, men den forsvarende Race to Dubai-mesteren avsluttet med en 71 for en andel av 26.

I et bedårende syn var Molinari blant de første som gratulerte en emosjonell Willett da han gikk fra den endelige greenen. Facebook Twitter Pinterest Italias Francesco Molinari stiller med Race to Dubai-pokalen. Fotografi: Kamran Jebreili / AP

Da han konkluderte med et år der han ble kronet til Open-mesteren før hans heltemodus i Ryder Cup, var Molinari et perfekt passende løp til Dubai-vinneren. “Det er utrolig,” sa han. “Nå skal jeg få tid til å sette meg ned og slappe av og virkelig tenke tilbake på de siste månedene.I morges på første tee, kunngjøringen ‘Vinneren av Open Championship, Race to Dubai-leder’, høres det ikke virkelig ut.

“Det er mer enn jeg noen gang har drømt om å oppnå. Jeg har sett gutter jeg tror er bedre spillere enn meg, som ikke vinner hovedpersoner og ikke vinner fortjeneste. Å oppnå disse tingene i en eneste sesong er bare utrolig.

“Du ser på spillerne som har vunnet Race to Dubai, og det er bare virkelig toppspillerne som har gjort det.

“Det betyr mye fordi det er et sesong langt løp. Om en uke kan du slå hvem som helst.Du kan ha de perfekte fire dagene dine og vinne en turnering, men å vinne noe slikt viser tydeligvis hvor bra sesongen har vært.

“Ideelt sett hadde det vært fint å ha kommet hit i bedre form og lukk det på bedre måte, men jeg tror både Tommy og jeg er veldig utslitte etter en veldig lang sesong. Jeg er veldig stolt. ”