Froome vant den niende etappen av Vuelta. Han var den sterkeste i målhøyden

Kritikere anklager ham, som går for taktisk, noen angrep. Årets Tour de France dominert uten et eneste vinnende stadium. Men på den spanske Vueltaen går Chris Froome nå en forandret mann. I åsene i gang, prøver å riste av motstandere, selv om de bærer den røde trøyen for leder i den samlede rangeringen

I den niende etappe endelig krysset mållinjen med armene over hodet -. Til Alto de Puig Llorenc ikke alle konkurrenter ristet av og ferdig med en laurbær for en scene.

“jeg ga det alt og trodde at nå meg. Jeg er veldig glad i denne seieren. Teamet har gjort i den siste stigningen strålende ytelse, “roste Froom.

Det var en lang stund for hans team Sky rolig etappe langs Middelhavskysten i nord.På veien fra Orihuela i Cumbre de Sol venter på hovedfeltet nesten 174 kilometer på flat, med unntak av to korte strekninger hvor syklister måtte klatre til Alto de Puig Llorenc. Første 40 kilometer før mål, og deretter helt på slutten.

Etter tjue kilometer har reist 16 konkurrenter, men hovedfeltet la dem gå for bare tre minutter. Som konklusjon, tempoet videresendt og seks kilometer for å fortære den siste diffuse.

Slaget av scenen og startet fra bunnen av. I mål fire kilometer rampe (gjennomsnittlig stigning over 9 prosent) dikterte tempoet superdomestik spanske Mikel Nieve fra Sky. Den franske helten Romain Bardet (AG2R) har forsøkt å gå om bord to ganger.

Men de fleste styrker viste Chris Froome i de siste hundre meter. Fra den første posisjonen gikk han “enkelt” til alle.Forgjeves forfulgte ham Esteban Chaves fra Orik. Når det viste øyeblikk som holder knivene, og froom øket hastighet mål passert ubestridt med en margin på fire sekunder.

Båndet deretter fordelt smil. For ikke. Etter seks år igjen feiret han en etappeseier i Vueltaen og er igjen litt nærmere sammenlagtseieren i Vuelta. På den andre ledningen 36 har Chaves sekunder. På mandag syklister venter på en fridag.

“Etter den første uken, vi kunne ikke ha bedt om mer. Løpet utvikler svært godt, “la han til, synlig fornøyd Froom